• Benodigdheden papillotte van kipfilet, scampi
  • 4 kipfilets
  • 12 scampis
  • Kruidenboter
  • 400g natuurboter
  • verse dille, peterselie, bieslook, basilicum, dragon en kervel
  • 1 citroen
  • 1 teentje look
  • 2 tomaten
  • peper en grof zeezout
  • Gepofte aardappel
  • 4 aardappels
  • grof zeezout
  • 4 eetlepels zure room
  • 40g natuurboter
  • bieslook
  • Coleslaw
  • 1 kleine witte kool
  • 4 wortels
  • 1 sjalotje
  • 50 ml melk
  • 125 gram mayonaise
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1/2 eetlepel azijn
  • snuifje zout
  • peper

Een heerlijk papillotte van kipfilet, scampi gerechtje, dat het best tot zijn recht komt op de barbecue.

Bereiding  Papillotte van kipfilet, scampi en heerlijke kruidenboter

Coleslaw
1. Schil de wortels en snij ze in fijne reepjes. Snij ook de witte kool in reepjes en versnipper de sjalot heel fijn.
2. Doe de wortel, witte kool en sjalot in een kom. Meng hierbij de melk, de mayonaise, het citroensap en het azijn. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
3. Laat het gedurende enkele uren afkoelen in de ijskast. Haal het een half uurtje voor het opdienen uit de ijskast, zodat de smaken volledig tot hun recht komen.
Kruidenboter
1. Hak de verse dille, peterselie, bieslook, basilicum, dragon en kervel fijn en men ze met de boter. Breng vervolgens op smaak met het uitgeperste teentje look, het sap van de citroen en eventueel wat peper en zout
Papillotte
1. Neem vier vellen aluminiumfolie en verdeel de boter er over. Leg op elk vel folie een kipfilet.
2. Ontvel en ontpit nu de tomaten en snijd ze in blokjes. Leg op elke kipfilet drie scampi’s een grote hoeveelheid tomatenblokjes. Bestrooi ruim met peper uit de molen en grof zeezout.
3. Plooi nu de folievellen goed dicht en leg ze gedurende tien minuten op de gloeiende barbecue
Gepofte aardappel
1. Maak een kruisvormige inkeping in elke aardappel en kook de aardappels in hun schil gedurende een tiental minuten in een kleine hoeveelheid water. Laat gedurende het koken van de aardappels het deksel op de kookpot.
2. Meng de boter met het grof zeezout en smeer de afgekoelde aardappelen in met de boter
3. Leg de aardappelen op aparte vellen aluminiumfolie en pak ze goed in.
4. Leg de aardappelen nu in de folie op de barbecue en na 15 minuten zullen deze gaar gepoft zijn.
5. Haal de aardappelen voorzichtig van de barbecue en verwijder de folie.
6. Serveer de aardappelen met de zure room en werk af met bieslook