• Benodigdheden Mexicaanse wraps
  • 200gr gehakt (rund) of kip
  • 1 blik tomaten (gepeld en 500 gr.)
  • 1 blikje kidney bonen
  • 4 tacohoorntjes
  • 3 knoflookteentjes
  • 1 ui
  • ½ wortel
  • 3 pepertjes (rood)
  • 2 eetlpl peterselie
  • ½ eetlpl koriander
  • 1 eetlpl zonnebloemolie
  • peper en zout
  • Benodigdheden voor de garnering:
  • 1 bekertje zure room
  • 1 blikje mais
  • 1 advocado peer
  • 1 kropje ijsbergsla
  • oude kaas (geraspt)

Taco’s, ook wel bekend onder de naam “Mexicaanse Wrap’s” zijn gemaakt van maïsmeel. Het zijn eigenlijk dunne pannekoekjes, die gefrituurd, of gewoon warm gemaakt worden. Taco’s worden ook wel aangeduid met het woord “Tortilla”. Meestal refereert men dan enkel aan de pannenkoek zonder inhoud. Onder de verschillende namen zijn ze bij de meeste supermarkten in de schappen te vinden. Ook verschijnen er steeds meer Taco‐restaurants en snackbars in de Nederlandse steden.
Taco’s worden doorgaans met of bij iets anders gegeten. Hetzij gevuld, opgerold, of als bijgerecht bij een hoofdschotel. Zodra ze gevuld worden met een hartige vulling spreekt men van taco’s. Dit recept komt uit de Mexicaanse Keuken en is voor taco’s gevuld met gehakt of kip. De gegeven hoeveelheden zijn voor 2 personen, en de bereidingstijd is ongeveer 20 tot 30 minuten.

Bereiding van de Mexicaanse Wraps:

De olie verhitten en hierin fruiten: een halve fijngsneden ui, 2 geperste teentjes knoflook, de fijngesneden wortel en 1 fijngesneden pepertje. Nu het gehakt hierin rul bakken, goed door roeren en het gehakt los maken met behulp van een vork. Zodra het gehakt gaar is de kidneybonen toevoegen, en dit alles zachtjes mee laten warmen. Houdt het gehakt warm.
Vervolgens de saus bereiden. Doe een beetje water in een pannetje, hierin 2 fijngesneden pepertjes, en het resterende geperste teentje knoflook, aan de kook brengen. Laat het kort doorkoken, zo’n 5 tot 7 minuten. De tomaten toevoegen (zonder het vocht uit het blik) en alles door laten sudderen totdat er bijna geen vocht meer over is. Neem het pannetje met de saus van het vuur. Pureer de tomaten met de overgebleven halve ui, en roer de peterselie en koriander er door. Eventueel nog verder op smaak brengen met peper en zout.
Nu kunnen de taco’s verwarmd worden, dit kan in de oven of magnetron. Nu de taco’s warm zijn kan begonnen worden met het vullen en “wrappen”. Vul de taco’s eerst met het gehaktmengsel, en doe daar dan de tomatensaus bovenop.

Serveertip:

De ingredienten voor de garnering in aparte schaaltjes serveren. De sla in fijne sliertjes snijden, de advocado peer in kleine stukjes, of maak er guacamole van. Kaas, mais en room eveneens in schaaltjes doen.
Een leuke variatie is om het gehakt in een schaal te doen, de tomatensaus in een kom, en de andere ingrediënten in kleine kommetjes er om heen zetten. Plaats de warme taco’s, de vulling en garnering op schalen in het midden van de tafel en laat elke gast zijn eigen taco vullen.