• Benodigdheden rijstomelet
  • 1 ontvelde kippenbout van ongeveer 150gram, in blokjes gesneden
  • 8 theelepels boter
  • 1 fijn gehakte ui
  • ½ fijn gesneden wortel
  • 2 fijngehakte shitakes zonder steel (of gewone champignons)
  • 1 eetlepel verse, fijngehakte peterselie
  • 250gram witte langkorrelrijst die reeds is gekookt
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 6 losgeklopte eieren
  • 4 eetlepels melk
  • een snuifje zout en peper

Rijstomletten zijn fantastisch bij het avondeten én het is een absolute aanrader voor kinderen.

Bereiding rijstomelet

1. Wrijf de kip in met peper en zout. Smelt twee theelepels boter in een pan en fruit de ui gedurende ongeveer één minuut. Voeg vervolgens de stukjes kip toe en bad ze rondom wit. Voeg ook de wortel en de shitakes toe en roerbak deze op een laag vuurtje tot ze zacht zijn zijn. Voeg de peterselie toe en zet alles even op zij. Veeg de koekenpan schoon met een vel keukenpapier, zodat deze gebruikt kan worden voor de rijst.
2. Smelt twee theelepels boter in de koekenpan en roer en de rijst goed door. Voeg de reeds gebakken ingrediënten, ketchup en wat peper toe. Roer nu alles heel goed door de rijst.
3. Kluts in een schaal de eieren met de melk en voeg peper en zout toe naar believen.
4. Smelt 1 theelepel boter in een koekenpan en voeg een vierde van het eimengsel toe en roer het kort met een vork. Laat het ei ongeveer 1 minuut stollen. Leg nu een vierde van het rijstmengsel op de omelet.
5. Vouw de omelet over de rijst heen en duw hem naar de rand van de pan zodat de omelet een licht gebogen vorm krijgt. Leg hem vervolgens op een warm bord, bedek hem met keukenpapier en druk hem in een rechthoekige vorm. Houd de omelet warm en bak vervolgens met de rest van de ingrediënten de overige drie omeletten.
6. Dien de rijstomeletten warm op, eventueel met tomatenketchup.