• Benodigdheden geurige rijst met madrascurry
  • 225g basmatirijst
  • 1 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels boter
  • 1 fijn gesnipperde ui
  • 1 fijn gesneden teentje look
  • 1 theelepel komijn
  • ½ theelepel koriander
  • 4 kardemonpeulen
  • 1 kaneelpijpje
  • 1 fijn gesneden rode paprika
  • 1 fijn gesneden groene paprika
  • 3 deciliter kippenbouillon
  • zout en peper naar believen
  • Voor de madrascurry
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 2 eetlepels boter
  • 700 gram rundsstoofvlees, in blokjes
  • 1 fijn gesnipperde ui
  • 3 kardemonpeulen
  • 2 groene Spaanse pepers, in fijne stukjes
  • 1 stuk gember van +- 3 cm, geraspt
  • 2 fijn gesneden teentjes look
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel koriander
  • 1.5 deciliter runderbouillon

Wanneer je niet naar India kan gaan, breng dan India tot op je bord. De traag gaar gekookte stukjes rundsstoofvlees met heerlijke kruiden zijn een streling voor de tong. Serveer er basmatirijst bij.

Bereiding Geurige rijst met madrascurry

1. Begin met de curry. Verhit de helft van de olie en de boter in een pan en bak het vlees aan alle kanten mooi goudbruin.
2. Verhit de rest van de olie en de boter en fruit de ajuin gedurende drie tot vier minuten tot hij zacht is. Voeg de kardemonpeulen toe en bak ze kort mee. Voeg de pepers, gember en knoflook tot en bak alles samen nog een tweetal minuten.
3. Roer vervolgens de komijn en koriander erdoor en voeg het vlees, de bouillon en een snuifje zout toe. Breng nu het geheel even aan de kook en laat het daarna anderhalf uur op een laag vuurtje gaar sudderen.
4. Bereid de rijst wanneer de curry bijna klaar is. Schep de basmatirijst in een schaal en giet er kokend water over. Laat de rijst gedurende tien minuten staan, giet hem vervolgens af en laat afkoelen. De rijst is nu nog NIET gaar, maar wel al heerlijk zacht.
5. Verhit nu de olie en boter in een grote pan en fruit de uit en het knoflook op een laag vuurtje tot ze zacht en goudbruin zijn.
6. Roer de komijn, koriander, kardemonpeulen en het kaneelpijpje erdoor. Fruit alles kort en voeg vervolgens de stukjes paprika erbij
7. Roer ten slotte de rest door het geheel. Giet de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de rijst nu gedurende tien minuutjes op een laag vuur sudderen, tot hij gaar is en de bouillon volledig is opgenomen.
8. Schep de rijst in een schaal en serveer er curry bij. Mangochutney pas ook zeer goed bij dit gerecht.