• Ingrediënten groenterolletjes:
  • - 1 winterpeen
  • - 28 haricot verts
  • - zout en peper naar smaak

Groenterollen is een bijgerecht van bijvoorbeeld haricot verts en wortel en is zeer geschikt om van te voren klaar te maken. Tijdens de lunch maakt u ze vast voor het diner klaar zodat het diner minder tijd gaat kosten om te bereiden.

Personen: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten

Bereiding groenterollen:

Voor dit gerecht kan het beste gebruik worden gemaakt van een dunschiller, een schaaf of een keukenmachine.

Zet twee pannen met water op en laat het water koken. Schil de winterwortel in dunne lange repen met behulp van één van bovengenoemde apparaten. Leg de wortelrepen in het kokende water voor 45 seconden en laat ze meteen hierna schrikken in koud water.

Kook de haricot verts tot ze beetgaar zijn en laat ook deze schrikken in koud water. Breng de groenten eventueel op smaak met zout en peper.

Maak van de groenten rollen door een plak wortel plat neer te leggen. Leg 7 bonen op het einde en rol de reep wortel naar je toe zodat je een mooie rol krijgt met de bonen in de wortel. Om te voorkomen dat de rol uitrolt moet het einde van de rol naar beneden liggen. Maak het mooi door de bonen in gelijke lengtes te snijden.

Worden de rollen eerder gemaakt, leg ze dan in de koelkast, afgedekt met folie. De rollen kunnen in de magnetron, stomer of de oven worden opgewarmd met een beetje boter.

Tips:

Groenterollen kunnen in veel verschillende variaties worden gemaakt. Gebruik ook eens repen gekookte aardappel die gerold wordt in het groen van een bos ui. Het groen wordt net zoals de wortel een aantal seconden gekookt en afgespoeld met koud water. Experimenteer met groenten die bij elkaar passen en die zich laten verwerken in een groenterol.

Erg makkelijk met dit gerecht is dat kliekjes groenten zoals bijvoorbeeld restjes van snijbonen een compleet nieuw gerecht op tafel kan worden gezet.