• Ingrediënten gevulde rijstrollen:
  • - 70 gram santen (kokos créme)
  • - 200 gram kipfilet
  • - 250 gram kleef rijst
  • - 2 tenen knoflook
  • - 0,2 liter water
  • - 1 ui
  • - halve eetlepel olie
  • - 1 theelepel ketoembar
  • - halve theelepel djinten

Lemper is een lekkere Indonesische snack. De vulling wordt op verschillende manieren gemaakt, dit is een recept met een vulling van kipfilet.

Personen: 10 porties
Bereidingstijd: 45 minuten

Bereiding gevulde rijstrollen

Breng 40 gram santen in een pan met voldoende water aan het koken en blijf roeren totdat de santen helemaal opgelost is in het water. Kook hier de rijst in water totdat deze erg zacht is.

Kook de kipfilet gaar in een laagje water. Gebruik een staafmixer om een soort gehakt te maken van de kipfilet.

Snijd de ui in zeer kleine stukjes en pers de knoflook.

Verwarm olie in een pan of wok en fruit de ui en de knoflook. Voeg de kruiden en de gehakte kip toe en bak dit op hoog vuur nog 3 minuten door, blijf wel roeren.

Voeg 0,2 liter water toe en 30 gram santen, breng dit onder voortdurend roeren aan de kook. Zet het vuur laag en laat het 10 tot 15 minuten zachtjes doorkoken, tot de vocht weg is.

Neem 10 stukken plastic folie (magnetron) van ongeveer 20 x 20 centimeter en leg dit op een plat oppervlakte. Verdeel hierover een dun laagje van de rijst en voeg wat vulling toe over de lengte van de rijst. Rol de rijst, doe dit eerst met één kant, zodat de vulling goed in de rijst terechtkomt, rol dan de andere kant om het dicht te maken. Wikkel de folie strak en sluit de folie goed af aan beide kanten, denk hierbij aan een toffee.

Verwarm de rollen in de magnetron, 1 minuut op hoge stand, of in een stoom mand voor 10 minuten.

Tips:

Gebruik in plaats van folie ook eens bananenbladeren. Deze bladeren worden van origine gebruikt met lemper.