• Ingrediënten vegetarische pasta:
  • - 225 gram bruine champignons
  • - 125 gram broccoli
  • - 100 gram verse spinazie, dicht verpakt
  • - 2 rode paprika’s
  • - 1 grote ui
  • - 100 gram gebroken mozzarella
  • - 225 gram tomatensaus
  • - 300 gram pasta naar keuze, bijvoorbeeld Penne
  • - 30 gram Parmezaanse kaas
  • - 3 eetlepels Italiaanse kruiden
  • - 2 eetlepels olijfolie
  • - 1 eetlepel zout
  • - halve eetlepel peper

Een heerlijke vegetarische pasta schotel. Deze rustieke en simpele pasta is licht en gezond. De pasta is te maken met een klein budget en heeft geweldige smaken. Snel en makkelijk te maken.

Personen: 6 personen
Bereidingstijd: 50 minuten

Bereiding vegetarische pasta:

Warm een oven voor op 230 graden.

Was de bruine champignons goed, wrijf ze licht tegen elkaar aan om vuil te verwijderen en laat ze goed uitlekken. Snijd de champignons in plakken.

Was de broccoli en laat goed uitlekken. Snijd de broccoli in kleine roosjes.

Was de spinazie en geef het even de tijd om uit te lekken.

Was de paprika’s en verwijder de steel, de zaden en de zaad lijsten. Snijd de paprika’s in dunne repen, niet te lang en niet te kort.

Hak de ui in kleine stukken, of in grotere stukken als dit de voorkeur heeft.

Neem een bakplaat en leg hier de bruine champignons op. Leg hier de broccoli roosjes bij gevolgd door de spinazie, paprika repen en de stukjes ui.

Besprenkel de groenten met 1 eetlepel olijfolie en zet dit in het midden van de oven. Laat de groenten ongeveer 10 minuten bakken.

Zet een grote pan water op hoog vuur met een snufje zout en breng het water aan de kook. Kook hier de pasta in. Zorg ervoor dat de pasta “Al Dente” blijft en niet te gaar wordt gekookt.

Neem een ovenschotel en vet deze licht in. Leg de pasta in de ovenschaal en verdeel de groenten erdoor. Verdeel stukken mozzarella over de ovenschotel.

Giet hier de tomatensaus overheen, besprenkel met de overgebleven olijfolie en dek het af met Parmezaanse kaas.

Zet de ovenschaal in het midden van de oven en laat dit nog 20 minuten bakken.

Tips:

Lekker met een vers blok Parmezaanse kaas, rasp de Parmezaanse kaas goed en verdeel dit over de schotel.