• Ingrediënten voor het maken van 6 mini pizza's

  • - 6 pitabroodjes
  • - 2 eetlepels tomatenpuree
  • - 2 eetlepels groene pesto
  • - 1 eetlepel olijfolie
  • - ½ ui
  • - 3 champignons
  • - ½ courgette
  • - 3 plakjes ham
  • - 6 plakjes salami
  • - 100 gram geraspte kaas
  • - 6 plakken mozzarella

Dit recept is een toppertje voor kinderfeestjes, waar de kids zélf hun eigen speciale mini pizza’s kunnen bereiden. In plaats van het traditionele pizzadeeg, kiezen we hier voor een andere aanpak.

Bereiding
1. Kuis de champignons met behulp van een champignonborsteltje en snijdt ze in dunne plakjes. Wanneer je geen champignonborsteltje hebt kan je de champignons ook met een velletje keukenpapier schoonmaken. !!! Spoel de champignons nooit af onder de kraan, champignons slorpen namelijk al het water op, waardoor ze een erg waterige smaak krijgen.
2. Snijdt de courgette in dunne plakjes.
3. Snijdt tenslotte de ui in fijne ringen.
4. Verhit vervolgens de grill (indien je geen grill hebt kan je ook gewoon een koekenpan gebruiken) en bak de pitabroodjes mooi goudbruin. Laat ze daarna even afkoelen.
5. Meng nu de tomatenpuree en de pesto in een kommetje en verdeel dit mengsel mooi gelijkmatig over de gebakken pitabroodjes.
6. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg hierna de courgette en de champignons toe en bak alles op een laag vuurtje tot de ui en de courgette eveneens een mooi goudbruin kleurtje krijgen.
7. Verdeel vervolgens de warme groenten over de pitabroodjes en leg vervolgens ook de ham, de salami en de plakjes mozzarella erop. Bestrooi het geheel rijkelijk met de geraspte kaas.
8. Zet de minipizza’s ten slotte een viertal minuten onder de grill tot de kaas gesmolten is en goudbruin begint te kleuren. Je kan de pizza’s warm of koud serveren.

Variaties
In plaats van witte pitabroodjes, kan je ook opteren voor volkoren broodjes.
In plaats van kant en klare pesto te gebruiken, kan je natuurlijk ook heel eenvoudig zélf pesto maken. Hiervoor heb je Parmezaanse kaas, pijnboompitten, olijfolie, veel basilicum, knoflook en peper en zout nodig. Snijdt de knoflook heel fijn, bak de pijnboompitten even aan in een koekenpan en voeg vervolgens alle ingrediënten samen in een blender/mixer.
Het leuke aan de minipizza’s is natuurlijk ook dat de toppings volledig naar smaak kunnen worden aangepast. Wanneer je niet zo van salami of ham houdt, kan je altijd kiezen voor tonijn of zalm. De courgettes kan je makkelijk vervangen door bijvoorbeeld paprika of ananas. Je kan je hier helemaal in uitleven!