• Ingrediënten gevulde cannelloni met een mengsel van courgette en italiaanse kruiden
  • - 500 gram ricotta
  • - 500 gram cannelloni
  • - 1 bol mozzarella
  • - 2 courgettes
  • - verse bieslook, half bosje
  • - 1 ui, fijngehakt
  • - 2 teentjes knoflook
  • - verse peterselie
  • - verse basilicum
  • - zout en peper naar smaak
  • - olijfolie
  • Voor de tomatensaus:
  • - 1 kilo rijpe tomaten
  • - 2 eetlepels tomatenpuree
  • - 4 eetlepels olijfolie
  • - 2 hele tenen knoflook
  • - 1 rode ui, fijngehakt
  • - 1 steel bleekselderij, fijngehakt
  • - 1 wortel, fijngehakt
  • - 1 eetlepel fijngehakte verse peterselie
  • - handje gehakte verse basilicum
  • - zout en peper naar smaak

Gevulde cannelloni met courgette en Italiaanse kruiden, bedekt met een heerlijke verse tomatensaus.

Personen: 4 personen
Bereidingstijd: 60 minuten

Bereiding Cannelloni gevuld met een mengsel van courgette en italiaanse kruiden

Zet een pan water op en breng dit aan de kook. Pel de tomaten door ze heel even in het kokende water te leggen. Laat de tomaten schrikken door ze meteen in koud water te leggen. Het is nu redelijk eenvoudig om de schil van de tomaten af te halen. Snijd de tomaten en haal de pitten eruit. Maak er kleine blokjes van.

Verhit olijfolie in een braadpan en fruit de ui en knoflook voor 5 minuten. Voeg alle groenten en kruiden toe en laat het voor 10 minuten op een laag vuur koken.

Plet de groenten met een houten lepel. Voeg de tomatenpuree toe en laat nog een 3 tal minuten koken. Doe hier de kleine blokjes tomaten bij en laat het 45 minuten op laag vuur koken. Haal op het einde de tenen knoflook eruit en breng op smaak met zout en peper.

Vul een pan met water en breng het aan de kook. Snijd de courgette in plakken en kook dit in 15 minuten gaar. Giet de groente af laat het even afkoelen.

Doe de ricotta, de fijngehakte ui, peterselie, basilicum en de bieslook in een kom en meng dit geheel goed door elkaar en voeg daarna de courgette toe, breng op smaak met zout en peper.  Maak een saus met een blender, staafmixer of keukenmachine, het is belangrijk dat er geen stukjes inzitten, het mengsel moet glad en klont vrij zijn.

Warm de oven voor op 180 graden of gas stand 4.

Vul de rollen met het mengsel die eerder gemaakt is van de courgette en de ricotta. De rollen moeten goed gevuld worden.

Vet een ovenschaal in met olie en leg hier de rollen in. Giet de verse tomatensaus over de rollen en verdeel de mozzarella over de schaal. Zet de schaal in het midden van de oven en bak de ovenschotel in 30 minuten.

Serveertips:

Voor een gladde tomatensaus kunt u een blender of staafmixer gebruiken. De saus kan een aantal dagen worden bewaard in de koelkast.