• Ingrediënten: ovenschotel met asperges
  • - 500 gram verse asperges
  • - 240 milliliter kippenbouillon
  • - 280 gram crème champignonsoep
  • - 240 gram gekookte ham, in blokjes
  • - 225 gram crème crackers, gebroken
  • - 225 gram sperziebonen
  • - 225 gram gebakken uitjes

Ovenschotel met asperges en sperziebonen. Makkelijk te maken en gezond recept, ook lekker om de volgende dag te eten.

Personen: 8 personen
Bereidingstijd: 55 minuten

Bereiding ovenschotel met asperges:

Doe de asperges in een grote pan en voeg ongeveer 2 centimeter water toe. Breng het aan de kook, doe de deksel op de pan en laat de asperges in ongeveer 20 minuten gaarkoken. De asperges moeten zeer zacht zijn. Voeg meer water toe wanneer dat nodig is. Haal de asperges uit het water en leg ze op een bord.

Warm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal licht in met boter.

Leg de asperges op de bodem van de ovenschaal.

Voeg de champignonsoep samen met de kippenbouillon en meng dit door elkaar, giet de helft van deze mix over de asperges.

Verdeel de helft van de blokjes ham over de schaal en verdeel hier de gebroken crème crackers overheen.

Leg de sperziebonen als laatste in de ovenschotel en giet daarna de andere helft van de soep en de resterende blokjes ham over de schotel.

Strooi de gebakken uitjes over het geheel zodat de uitjes mooi verspreidt zijn en dek de schotel af met aluminiumfolie.

Zet de schotel in het midden van de oven en laat het ongeveer 30 minuten bakken.

Haal de schotel uit de oven, verwijder de aluminiumfolie en strooi de geraspte kaas gelijkmatig over de schotel. Zet de schotel onbedekt terug in de oven en laat het nog 5 minuten bakken, totdat de kaas is gesmolten.

Tips:

Deze schotel kan ook prima de volgende dag worden gegeten. Warm het op in de magnetron of oven.

Voeg ook eens een laag aardappel schijfjes toe aan de schotel.