• Bereiding van Verfrissende taboulé
  • 175 gram bulgur (dit vind je in elke Turkse winkel, vind je het niet kan je ook gewone rijst nemen)
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 4 eetlepels citroensap
  • zout en peper
  • 4 bosuitjes
  • 1 groene paprika
  • 4 grote tomaten of 500 gram kerstomaatjes
  • 2 eetlepels bladpeterselie
  • 2 eetlepels munt
  • 8 zwarte (of groene) olijven (kies voor olijven die reeds ontpit zijn, dat bespaard je alweer wat prulwerk!)

Het is zomer en dat wil maar één ding zeggen: BBQ-tijd! Wil je in plaats van de traditionele bijgerechten je vrienden imponeren en uitpakken met iets speciaals? Probeer dan zeker deze verrukkelijke taboulé eens! Natuurlijk kan je er ook voor kiezen deze frisse taboulé voor de lunch te maken en zelfs voor een zomerse picknick kan dit gerecht perfect dienen. Proberen dus!

Bereiding van een verfrissende taboulé

1. Schil de paprika (dit gaat makkelijk wanneer je de paprika eerst even in kokend water legt) en verwijder de zaadlijsten. Snijdt de paprika in blokjes.
2. Snijdt ook de tomaten in stukjes. Ook de tomaten kan je ontdoen van dat vervelende velletje door eerst een inkeping te maken aan de bovenkant van de tomaat en deze daarna even in kokend water te leggen. Dat velletje zal er daarna zonder problemen afkomen.
3. Snijdt de bladpeterselie en de verse munt fijn.
4. Doe de bulgur (of de rijst) in een grote kom en voeg zoveel kokend water toe dat alles net onder water staat. Laat dit 30 minuten staan, zodat de bulgur/rijst korrels in grootte kunnen verdubbelen. Laat de bulgur of rijst goed uitlekken en druk er met behulp van keukenpapier of een vaathanddoek al het overtollig vocht uit.
5. Doe de bulgur of rijst nu in een mooie grote schaal. Maak een dressing met de olie en het citroensap en voeg peper en zout naar smaak toe. Giet de dressing over de bulgur of de rijst en laat het geheel een uurtje trekken.
6. Snijdt de bosuitjes nu fijn. Voeg ze daarna samen met de paprika, de tomaten, de peterselie en de munt bij de salade en meng alles. Leg er als final touch de zwarte of groene olijven bovenop.