• Benodigdheden voor 4 personen forel en parmaham

  • 4 ontgraatte forelfilets
  • 4 plakken parmaham
  • kappertjes voor de garnering
  • Benodigdheden Voor de risotto

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 8 grote gepelde, rauwe garnalen zonder darmkanaal
  • 1 fijngehakte ui
  • 230 gram risottorijst
  • 7 eetlepels witte wijn
  • 8 deciliter hete vis – of kippenbouillon
  • 15 gram gedroogd eekhoorntjesbrood of gedroogde cantharellen die reeds tien minuten hebben geweekt in warm water
  • zout en verse peper
Risotto

Risotto

Deze rolletjes vormen een verrukkelijke en elegante maaltijd. Deze risotto wordt bereid met heerlijke champignons en garnalen, waarvan de smaken perfect passen bij de sterke smaak van forel.

Bereiding risottorolletjes met forel en parmaham

1. Maak allereerst de risotto. Verhit de olie in een pan met een stevige bodem of een frituurpan en bak de garnalen tot ze roze zijn. Schep ze met een schuimspaan uit de pan op een bord.
2. Doe de ui in een pan met de resterende olie en fruit hem gedurende ongeveer 4minuten op middelmatig vuur. Voet de rijst toe en roer de korrels gedurende 3 à 4 minuten goed door de olie. Voeg 5 eetlepels wijn toe. Schep een soeplepel bouillon erbij en zorg ervoor dat elke lepel eerst volledig door de rijst is opgenomen voordat u de volgende lepel toevoegt.
3. Giet de gedroogde champignons af en bewaar ook het vocht. Snijd te grote champignons doormidden. Roer ze aan het einde vaan de kooktijd door de risotto met 1 eetlepel vocht van de champignons. Als de risotto nog niet gaar is, voeg dan nog wat bouillon en vocht van de champignons toe en laat de rijst dan nog twee à drie minuutjes verder koken. Voeg ten slotte nog wat peper en zout naar smaak toe.
4. Haal de pan van het vuur en roer de garnalen erdoor. Verwarm nu ook de over al op 190 °C voor.
5. Neem een filet, schep op de staart een lepel risotto en rol hem op. Rol elke filet een plakje parmaham en leg ze in een ingevette ovenschaal.
6. Verdeel de overgebleven risotto rondom de visfilets en besprenkel hem met de rest van de wijn. Bedek het geheel losjes met folie en bak het in 15 à 20 minuten gaar. Schep de risotto op een bord, let de visrolletjes er op en garneer ze met de kappertjes.