• Ingrediënten vegetarische groente lasagna

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 courgettes
  • 3 rode paprika’s
  • 1 aubergine
  • 2 grote rode uien
  • 5 sjalotjes
  • 250 gram champignons
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 600 ml volle of halfvolle melk
  • 100 gram belegen kaas
  • 200 gram voorgekookte lasagnevellen (deze vind je gewoon in de supermarkt, bij de deegwaren)
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas

Ben je verzot op lasagne maar wil je eigenlijk ook graag gezond eten en dacht je altijd dat die twee niet te rijmen vielen? Think again! Met deze heerlijke groente lasagne combineer je het beste van beide!

 

Bereiding vegetarische groetelasagna

1. Snijdt de courgettes in dikke plakken.
2. Dompel de paprika’s even onder in kokend water, zodat je het velletje makkelijk kan verwijderen. Snijdt ze vervolgens doormidden en verwijder ook de zaadlijsten. Snijdt de paprika tenslotte in kleine stukjes.
3. Snijdt ook de aubergine in fijne stukjes.
4. Snijdt de rode uiten in fijne ringen en snijdt de sjalotjes in vier stukjes.
5. Maak de champignons zuiver met behulp van een champignonborsteltje en snijdt ze in schijfjes.
6. Rasp de belegen kaas.
7. Verwarm nu de oven voor op 190°C.
8. Doe de olijfolie in een grote mengkom en voeg de courgette, paprika, aubergine, ui en sjalotjes toe meng goed zodat alles in de olie is gedrenkt.
9. Verdeel de groenten vervolgens over twee bakplaten en rooster ze zo’n 30 à 40 minuten in de voorverwarmde oven tot ze zacht zijn en bruin beginnen te kleuren. Doe na zo’n 20minuten pas de champignons erbij!!!
10. Haal de groenten uit de oven en doe deze eveneens in een grote kom. Voeg ook de tomatenblokjes en de tomatenpuree toe en meng alles grondig.
11. Smelt nu boter in een pan op een laag vuurtje. Roer de bloem erdoor en verhit alles al roerend gedurende een tweetal minuten. Voeg de melk geleidelijk toe en blijf stevig roeren de saus glad is en op de gewenste dikte. Breng de saus op smaak met peper en zout en roer de belegen kaas door de saus.
12. Stapel tenslotte afwisselende lagen van het groentenmengsel, de saus en de lasagnevellen in een ovenschaal en eindig met een laag saus. Strooi de Parmezaanse kaas erover en bak de lasagne gedurende 30 à 35 minuten in een voorverwarmde oven.
13. Haal de schaal uit de oven en serveer heet.