Groenten grillen op z’n Italiaans

Heb je zin om groente te grillen op de barbecue of thuis op het gasfornuis? Dan raad ik je aan om deze handleiding te gebruiken! Graag laat ik je zien hoe je groente op z’n Italiaans kunt grillen.
Bestel eens een groentepakket via Hello Fresh en maak gebruik van één van de kortingscodes van Bespaardeals.nl. De pakketten zijn uitermate geschikt om steeds weer nieuwe groentes te ontdekken.

Grillen op z’n Italiaans in het algemeen

Groente grillen is typisch Italiaans en zijn we eigenlijk niet gewend in het noorden van Europa. Grillen geeft echter een unieke smaak aan verschillende groentes en moet je absoluut eens proberen om kennis te maken met de Italiaanse keuken. Je kunt grillen op de barbecue, in de oven of in een speciale pan. Voeg olijfolie, peper en zout toe voor de smaak. Afhankelijk van de precieze bereiding kun je ook verschillende kruiden toevoegen.

Courgette grillen

Courgette is een groente die je prima kunt grillen. Je kunt de courgette in langwerpige plakken snijden en grillen is vrij eenvoudig. De courgette is binnen een aantal minuten al gaar en de grillstrepen worden snel op deze groente zichtbaar!

Paprika grillen

Paprika is populair om op de barbecue te grillen, maar kun je uiteraard ook gewoon in een pan grillen. Snijd de paprika eerst in kleine stukjes en verwijder het zaad en de lijsters. Smeer een klein beetje olijfolie op de paprika en gebruik een mix van verschillende kleuren. Paprika mag je helemaal zwart laten blakeren, na het grillen kun je de schil vervolgens eenvoudig verwijderen. Serveer gegrilde paprika met een klein beetje Italiaanse kruiden, olijfolie van de eerst persing en een beetje zout. Gegrilde paprika smaakt een beetje rokerig en zoet. De bittere verbrande smaak zal niet aanwezig zijn en juist een mooie toevoeging geven.

Aubergine grillen

Een aubergine is vrij vlezig en stevig tegelijk. De aubergine moet je normaal van tevoren schillen, maar om aubergine goed te grillen raad ik je aan om de schil pas na het grillen te verwijderen. Je kunt de aubergine in de lengte of in de breedte snijden, de meeste Italianen kiezen ervoor om de aubergine in de breedte te snijden als deze groente gegrilld wordt

Venkel grillen

Venkel is een populaire Italiaanse groente en wordt meer dan zeventig keer zoveel gegeten in Italië als in Nederland. Wat mij betreft is dit zonde! Venkel heeft een heerlijk kruidige smaak en wordt lekker zoet als je de groente op de juiste manier gaart. Verwijder eerst het lof van de venkel en snijd de knollen in gelijke stukken om op de grill te plaatsen. Smeer de plakken in met een klein beetje olijfolie en grill op hoog vuur. Als de grillstrepen verschijnen is de venkel klaar om gegeten te worden.

Portobello grillen

Portobello is een gezonde groente en zit vol met eiwitten. Paddenstoelen zijn uitstekend als vleesvervanger en zeer geschikt om te grillen. De zogenaamde ‘plaatjes’ mag je eerst met een lepel verwijderen en vervolgens zijn de heerlijke paddenstoelen klaar om te grillen. Smeer de paddenstoelen in met een klein beetje olijfolie en zet de grill flink hoog om in snel tempo grillstrepen te laten verschijnen.

Paksoi grillen

Paksoi vereist een subtiele behandeling. Snijd grote stukken van de paksoi en grill deze groente het liefst in de oven. Leg een groot vel aluminiumfolie in de oven en gril de groente op dit vel. Zorg dat de oven goed is voorverwarmd, anders bereik je niet het effect dat je met grillen wilt bereiken. Verdeel de paksoi over het vel aluminiumfolie en wikkel paksoi in met een ander velletje. Laat de groente op deze manier voor een minuut of 5 grillen en draai het pakketje vervolgens om en gril nog eens 5 minuten.

Zoete aardappel grillen

Zoete aardappelen kun je het best eerst even koken voor je ze grilt. Kook de zoete aardappelen voor een minuut of 10, verwijder vervolgens de schil en snijd de zoete aardappelen in plakken. Zorg dat de barbecue goed heet is en vervolgens kun je direct starten met grillen! Gebruik voldoende olijfolie, peper, zout en kruiden om het juiste effect te bereiken.