Ijsland op je bord

De Ijslandse kok Vilhjalmur Sigurdarson, die in België het restaurant Souvenir opende, werd door Gault Millau vernoemd als ontdekking dit jaar en dat is niet zonder reden! De chef werkt eerst in Londen bij Texture en daarna in Darnouter bij In dDe Wulf. Zijn restaurant is nog geen jaar open, maar nu al een opvallende place to be voor wie van culinaire hoogstandjes houdt. Vilhjalmur is uiterst origineel en creatief, laat zich inspireren door lokale produkten en zijn gerechten zijn overheerlijk.

Laat je verrassen

Het concept van zijn restaurant is een beetje ongewoon: hij werkt met vaste menu’s, elke week past hij de gerechten aan. Een beetje verrassend, maar steeds origineel en delicieux!
Voor Vilhjalmur en zijn vrouw Joke is dineren meer dan eten: een hoogstaande maaltijd in goed gezelschap, is een souvenir voor het leven. En daar willen zij hun steentje aan bijdragen.

Zorgvuldig uitgezocht ingrediënten

Vilhjalmur zweert bij evenwichtige gerechten waarbij hij alles nog zelf maakt. De groenten komen van bioboeren uit de buurt, kwaliteitsvis van duurzame visserij en hoogwaardig vlees. Voor minder gaat hij niet.

Gebraden duif

In dit filmpje zien we Vilhjalmur duif klaarmaken. Daar geeft hij een eigen creatieve toets aan, zodat we een fris gerechtje krijgen. De fond van perenschil en rooibos thee is verrassend en geeft veel smaak aan het geheel. De peertjes kunnen ook makkelijk gekarameliseerd in een pan. Dit gerechtje is makkelijk zelf te maken. En ook het oog wil wat, de keuze van het garnituur met onder andere de braambessen, bepaalt de kleurenvariatie op het bord.
Het recept op het filmpje is voor 4, de bereiding duurt ongeveer 45 minuten.