• Ingrediënten kwarktaart met frambozen:
  • - 500 gram verse frambozen
  • - 50 milliliter cranberrysap
  • - 100 gram fijne suiker
  • - 200 gram franse kwark
  • - 170 milliliter gecondenseerde melk
  • - génoise cake met een diameter van 28 centimeter
  • - 135 gram frambozengelei
  • - 2 eieren
  • Extra benodigdheden:
  • - Springvorm met doorsnede van 25 centimeter
  • - Plastic folie
  • - Bakpapier

Heerlijke kwarktaart met frambozen. Luchtige en frisse taart lekker bij de koffie of thee.

Personen: 10 personen
Bereidingstijd: 35 minuten

 

Bereiding kwarktaart:

Neem 200 gram van de frambozen en was ze goed en laat ze uitlekken. Doe de cranberrysap in een pan en kook de 200 gram frambozen kort in dit sap, ongeveer 3 minuten op laag vuur.

Druk de frambozen door een zeef om de pitten eruit te krijgen en laat dit goed afkoelen.

Doe de gelei en de melk in een pannetje en verwarm dit totdat de gelei is gesmolten. Laat dit afkoelen.

Voor deze taart is de helft van de dikte van de génoise cake nodig, snijd de cake doormidden zodat er een dunnere plak van 28 centimeter ontstaat. De andere plak kan in de vriezer worden bewaard voor de volgende taart.

Zorg ervoor dat de cake een diameter krijgt van 25 centimeter zodat het in de springvorm past. Gebruik hiervoor de bodem van de springvorm en snijd de randen weg.

Doe de kwark samen met 50 gram suiker in een kom en roer dit tot er een romige massa ontstaat en voeg hier het frambozen mengsel bij. Roer het goed door elkaar.

Als de frambozengelei goed is afgekoeld voeg het dan toe aan het mengsel van kwark en suiker, doe dit schepje voor schepje.

Splits de eieren en bewaar het eiwit, klop de eiwitten losjes op, voeg de rest van de suiker erbij en klop dit tot een stevig schuim.

Meng de eiwitten door de kwark mix.

Doe wat bakpapier op de bodem van de springvorm en bedek ook een deel van de randen. Verdeel hier de overgebleven 300 gram van de frambozen overheen.

Verdeel de kwark mix over de frambozen en strijk de bovenkant glad. Om te voorkomen dat er lucht in de taart komt, tik dan zachtjes tegen de springvorm.

Leg de cake hier bovenop, druk het voorzichtig aan en zet de taart weg in de koelkast. Laat de taart minstens 2 uur in de koelkast staan.

Verwijder de springvorm door de taart eerst om te keren en dan pas de randen en de bodem van de vorm te verwijderen. Haal het bakpapier van de taart af en zet de taart weer terug in de koelkast of serveer meteen.

Tips:

Gebruik in plaats van frambozen ook eens aardbeien, vervang de frambozen door aardbeien en de frambozengelei door aardbeiengelei, de rest van het recept kan worden aangehouden.