• Ingrediënten chocoladetaart:
  • - 1 gepelde sinaasappel
  • - 3 eieren
  • - 280 gram kristalsuiker
  • - 240 milliliter zonnebloemolie
  • - 300 gram pure chocolade, in stukjes
  • - 25 gram cacao poeder
  • - 250 gram bloem
  • - 1,5 theelepel bakpoeder
  • - 225 milliliter slagroom
  • - klein beetje boter

Een stevige chocoladetaart, donkere en duivels lekkere taart met chocola en sinaasappel, bedekt met een chocolade crème.

Personen: 10 personen
Bereidingstijd: 120 minuten

Bereiding chocoladetaart:

Voor de chocolade crème: doe 200 gram van de chocolade in een hittebestendige kom.

Doe de slagroom in een pan en breng dit op laag vuur aan de kook. Wanneer de slagroom net kookt, giet het over de chocolade en laat het 2 minuten staan.

Roer vervolgens goed door elkaar zodat er een glad mengsel ontstaat. Laat het mengsel hard worden, dit duurt ongeveer 1,5 uur.

Steek een spies door het midden van de sinaasappel en leg het in een pan met kokend water. Laat de sinaasappel 30 minuten koken totdat het zacht is.

Warm de oven voor op 180 graden.

Vet een taartvorm met een diameter van 23 centimeter in met een klein beetje boter.

Smelt 100 gram van de chocolade brokjes in een hittebestendige schaal die geplaatst is boven een pan met water (au bain-marie), of zet de chocolade in de magnetron op de hoogste stand, voor 2 minuten. Roer af en toe door de chocolade heen.

Voeg de eieren, suiker en zonnebloemolie samen in een kom en klop dit lichtjes op. Voeg hier de gepureerde sinaasappel aan toe en schenk voorzichtig de gesmolten chocolade aan het mengsel toe. Roer goed door elkaar.

Zeef de cacao poeder, bloem en bakpoeder boven de kom, mix alles goed door elkaar zodat er een glad mengsel ontstaat.

Giet het mengsel in de taartvorm en zet de taart in het midden van de oven en laat het 55 minuten afbakken. Controleer de taart na 45 minuten, als de taart te donker wordt, afdekken met aluminiumfolie.

Laat de taart 10 minuten afkoelen voordat de rand verwijderd wordt. Keer de taart om, verwijder de taartvorm en laat de taart op een rooster verder afkoelen.

Verdeel de chocolade crème over de taart, gebruik hiervoor een spatel en maak een

mooie toplaag.

Decoreer de taart naar wens.

Tips:

Vervang de sinaasappel voor een handje vol aardbeien. Kook de aardbeien tot ze zacht zijn, maak er met een vork een puree van en voeg dit toe aan het beslag in plaats van de sinaasappel puree.