• ingrediënten appeltaart:
  • - 4 appels
  • - 150 gram roomboter
  • - 1 ei - 150 gram suiker
  • - 250 gram bloem (zelfrijzend)
  • - 3-4 appels
  • - Klein beetje zout
  • - Kaneel
  • - 2-3 eetlepels paneermeel

Echte ouderwetse appeltaart zoals we deze van vroeger kennen. In plaats van appels kunnen er ook andere soorten fruit gebruikt worden zoals bosbessen of perziken. Verras uw gezin met deze overheerlijk appeltaart met zand deeg bodem.

Personen: 6 personen

Bereidingstijd: 80 minuten

Bereiding appeltaart:

Warm de oven voor op 180 graden, gas stand 4.

Was de appels laat ze goed uitlekken. Schil ze vervolgens en snijdt ze in kleine schijfjes. Verdeel de schijfjes goed en strooi hier rijkelijk kaneel overheen, zorg er voor dat alle schijfjes kaneel hebben.

Voeg de bloem, suiker en de boter samen met een beetje zout in een kom en kneed dit tot een geleidelijk mengsel.

Vet een ronde springvorm in. Verdeel het deeg goed over de rand en druk het aan. Bewaar een klein beetje deeg en maak hier dunne repen van die je later over de appels kunt leggen.

Pak een vork en prik kleine gaatjes in het deeg, strooi vervolgens de paneermeel over het deeg.

Voeg de appels toe in de springvorm en verdeel ze regelmatig over de bodem.

Schil de appels en snij ze in schijfjes. Bestrooi de appel schijfjes rijkelijk met kaneel.

Leg nu de eerder gemaakte dunne repen deeg over de appels (in welke vorm dan ook, traditioneel wordt een soort van ruit gemaakt).

Zet de springvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de taart af in ongeveer 60 minuten.

Serveertips:

Eet de taart terwijl deze nog warm is, net uit de oven is de taart erg lekker, laat het wel een beetje afkoelen.

Appeltaart gaat prima samen met ijs, schep er een bolletje roomijs of vanille-ijs bij, en schenk hier een beetje warme vruchten saus overheen. En vergeet natuurlijk niet een toefje slagroom erbij te doen.